The Boys of Winter

Roman

Oversikt

Den sanne historien om det amerikanske olympiske hockeylaget fra 1980 og Miracle on Ice, som Sports Illustrated kalte det største øyeblikket i sportshistorien – med et nytt etterord av Ken Morrow for førtiårsjubileet for Miracle on Ice.

“En unyansert og fengslende lesning.” – Parade

Det var en gang de lærte oss å tro. De var det amerikanske olympiske hockeylaget fra 1980, en blåsnippgjeng ledet av en ukonvensjonell trener. Deres "Miracle on Ice" har blitt et nasjonalt eventyr, men den virkelige Askepott-historien er enda mer bemerkelsesverdig.

Wayne Coffey kaster et nytt øye på denne banebrytende sportsbegivenheten, og gir leserne et innblikk på isnivå av amatørene som tok på seg en russisk hockey-juggernaut på høyden av den kalde krigen. Han beskriver den uvanlige kjemien til amerikanerne – formulert av deres målbevisste trener, Herb Brooks – og vever sømløst portretter av guttene med selve spillets flytende handling. Coffey sporer også banene til spillerne og trenerne siden deres fantastiske seier, og undersøker hvordan de olympiske begivenhetene påvirket livene deres.

Fortalt med varme og et uhyggelig øye for detaljer, er The Boys of Winter en intim, oppfattende skildring av en fredagskveld i Lake Placid og den varige kraften til det ekstraordinære.

  • Språk: Engelsk
  • Antall sider: 304
  • Publisert: 25. oktober 2005
  • Utgivelsesland: Amerikas forente stater